|
Miastenija gravis nevrološka avtoimuna bolezen živčno mišičnega stika
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Malasissy
Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19 Prispevkov: 312
|
Objavljeno: 30 Jan 2013 19:44 Naslov sporočila: Recepti po katerih rade/i kuhate |
|
|
Prosena kaša z suhim sadjem in skuto
400g prosene kaše
1 l mleka
malo masla(1-2 žlici)
200g poljubnega suhega sadja(na drobno narezanega)
100g rjavega sladkorja
1 vanilij sladkor
100g skute
3 jajca
Mleku dodaj maslo,sladkor ,vanilij sladkor in zavri.Primešaj kašo in kuhaj cca.20 minut.Dodaj suho sadje in ohladi toliko,da lahko primešaš jajce.Če želiš bolj rahel narastek,iz beljekov naredi sneg.Na koncu pa primešaj skuto.Jaz dodam tudi malo cimeta.Vlij v pekač in peci na 0 stopinjah cca 45 minut oz. do zlato rumene barve.
Jaz bi lahko vsak dan jedla ta narastek ,fino pa je ,da se ga da jesti tudi hladnega ,kot pecivo! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lara
Pridružen/-a: 13.10. 2011, 06:55 Prispevkov: 48
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 19:07 Naslov sporočila: |
|
|
Mi prosim pomagate ...... ne znam skuhati omake. Rada bi naredila jed, ki bi vsebovala nekaj mesa in da bi bilo na omako ..... po možnosti brez enormnih količin pražene čebule?
Prosim, ne me usmerjat na kulinariko.net, saj bi rada pogruntala sistem, kako se to skuha, ne pa točno po receptu kuhala.
Torej, kako skuhati? Variante? Kombinacije? Enostavno se ne znam lotiti, tako da prosim za nasvete.
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
marta
Pridružen/-a: 23.10. 2011, 07:29 Prispevkov: 571
|
Objavljeno: 31 Jan 2013 19:49 Naslov sporočila: |
|
|
LARA
Meso malo popeci ,samo vrži na vroče olje in poberi na krožnik.
Na isto olje vrzi malo čebule ,dodaj malo svežega paradižnika ,ali pelate ,kar ti je ljubše ,dodaš na kocke narezane sveže aprike ,lahko še malancane ali bučke vse skupaj poprži ,dodaj meso malo zalij z jušno osnovo ,tako da dobiš omakico ,sol poper ,še prej malo česna timijana ali malo rožmarina ,še malo pokuhaj in stvarca je pripravljena.
pa dober tek |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dada
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 07:05 Prispevkov: 742 Kraj: Lavrica
|
Objavljeno: 01 Feb 2013 17:24 Naslov sporočila: |
|
|
Takole na splošno je to težko svetovati, ker je odvisno od primera do primera.
V principu pa je omaka tekočina, ki jo dobiš z zalivanjem mesa med peko ali praženjem (z vodo, juho ali mešanico vode in vina), zgoščena s čebulo, prežganjem, podmetom, škrobom, smetano ali zmiksano zelenjavo, ki se je kuhala ali pražila v tem. _________________ ****************************************
https://www.facebook.com/actio.si |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lara
Pridružen/-a: 13.10. 2011, 06:55 Prispevkov: 48
|
Objavljeno: 05 Feb 2013 15:43 Naslov sporočila: |
|
|
Torej, lotila se bom krofov, načina sem odkrila dva.
En, da se oblikuje kroglice in se jih da vzhajat, drugi, da se testo zvalja na 1 cm, nato pusti vzhajat, da se dvignejo.
Me pa iz izkušenj zanima katera varianta se bolje obnese, da je lepo venček?
Pri kroglicah sem opazila, da lahko pridejo taki neravni krofi, pri valjanju me pa skrbi, da ne bi dovolj narasli.
Dilema.... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Saša
Pridružen/-a: 04.02. 2013, 14:10 Prispevkov: 52 Kraj: Šentvid pri Stični
|
Objavljeno: 05 Feb 2013 15:45 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz jih vedno delam po starem.
Dva krogca dam vzhajat, potem marmelado vmes, spet shajat in v vroče olje.
Vedno so lepi, z marmelado na sredini in ne nekje pri robu, pa še tistih lukenj od brizgalke nimajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lara
Pridružen/-a: 13.10. 2011, 06:55 Prispevkov: 48
|
Objavljeno: 05 Feb 2013 15:46 Naslov sporočila: |
|
|
Aja no, samo še tretji način sem potrebovala, da bom še bolj v dvomih
:D
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Saša
Pridružen/-a: 04.02. 2013, 14:10 Prispevkov: 52 Kraj: Šentvid pri Stični
|
Objavljeno: 05 Feb 2013 15:47 Naslov sporočila: |
|
|
Sorry.
Pa ne skrbi da testo ne bi vzhajalo.
Jaz kot sem rekla, se držim recepta naše none: vse sestavine že en dan prej na sobno temperaturo (od marmelade do jajc in moke). Pa prehladit se ne smejo in bo vse ok. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
maša
Pridružen/-a: 03.10. 2012, 16:35 Prispevkov: 133
|
Objavljeno: 05 Feb 2013 15:49 Naslov sporočila: |
|
|
No, jaz sem v receptu prebrala, da moraš razvaljat na 3 cm |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Malasissy
Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19 Prispevkov: 312
|
Objavljeno: 06 Feb 2013 00:12 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz delam kroglice,(ker imajo pri meni tisti ,ki jih valjam vedno luknje )
iz kroglic se pa da fajn zrak iztisnit,....nato vsako kroglico tako kot pleskavico med dlanmi oblikujem,ter z modelčkom izrežem,da so vsi enaki,...z marmelado jih polnim naknadno,ker sem enkrat imela težave pri peki ,da mi je marmelada iztekala,pa je olje ,,špricalo" po celi kuhinji ali je pa nisem dala ravno na sredino in so se mi pri peki sami obračali,....
Testo bo pa vzhajalo ni panike,če boš imela toplo v stanovanju,...
Veliko sreče pri peki
Jaz sem prvo rundo že spekla in čeprav je kar nekaj dela je domač krof čisto nekaj drugega kot kupljen
Lara a prvič se jih boš lotila? Upam ,da imaš kak na izi recept,ker eni so morilski v tem kako najbolj zakomplicirati peko krofov :D
Držim pesti,pa še nekaj iz svojih izkušenj,pazi na prevroče olje,če ne boš imela okrog zažgane na sredini pa surove...
Krof se mora peči 3 minute pokrit,ko pa ga obrneš ,pa če 3 minute v odkriti posodi....
Javi kako je šlo |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|