|
Miastenija gravis nevrološka avtoimuna bolezen živčno mišičnega stika
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dada
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 07:05 Prispevkov: 742 Kraj: Lavrica
|
Objavljeno: 11 Nov 2012 14:31 Naslov sporočila: |
|
|
Malasissy, bešmalj lahko zamenjaš z legirjem. To je zmes kisle smetane in jajca.
Je veliko lažje prebevljivo, za mene tudi okusnejše. _________________ ****************************************
https://www.facebook.com/actio.si |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Malasissy
Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19 Prispevkov: 312
|
Objavljeno: 16 Nov 2012 10:39 Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj naredila Mikino poslastico :D :D
Dva okusa sem naredila :D ,za možeka z hašejem,zame s kozjo skuto,...
Bešamel sem spustila,samo malo sem po vrhu hašeja naribala sira(tudi lazanja je pri nas po tem receptu :D )
Oba sta mi bila všeč in bo še na jedilniku pri nas
Mika hvala za idejo in se še priporočam ,ker se mi jedilniki preveč ponavljajo Poleti ni problema,pozimi pa ,ne vem ali je to zaradi mraza :D enostavno nimam ideje.....
Lepo se imejte in kaj fajnega skuhajte..... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
marta
Pridružen/-a: 23.10. 2011, 07:29 Prispevkov: 571
|
Objavljeno: 28 Nov 2012 15:33 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas danes
Piščančji naravni zrezki
pire in koleraba v omaki
bilo je njami :D |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 29 Nov 2012 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
jaz sem pa danes cvrla zelenjavo v testu kot za palačinke.
brokoli, bučke, kolerabo
super dobro
pa zraven kisle kumarce...ker druge solate nisem imela pri roki |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pturk14
Pridružen/-a: 15.10. 2011, 16:18 Prispevkov: 359
|
Objavljeno: 09 Dec 2012 16:26 Naslov sporočila: |
|
|
evo mojga kruheca:
500 g pirine moke
0,5 l radenske
1 pecilni (po možnosti iz vinskega kamna)
1 žlička soli
1 žlica olja (jaz dam sončničnega)-pač kakršnega uporabljaš
malo lanenih semen
malo sončničnih semen
lahko dodaš tudi malo ovsenih kosmičev
ali pa kar kupiš mešanico semen in jih malo vsuješ not, po občutku in okusu. Lahko pa je tudi brez semen.
Suhe sestavine daš v skledo in malo premešaš s kuhalnico, nato dodaš še olje in radensko in mešaš s kuhalnico. Pa ni treba dolgo, tako da gre malo od sklede. Pa da se ne boš ustrašla, ker je bolj tekoče kot ne oz. lahko potem kar vliješ v pekač. V pekač daš peki papir, nanj vliješ testo, jaz segrejem pečico na 175 in na ventilacijo spodaj in zgoraj ter pečem malo več kot eno uro. Meni je prejšnji teden prvič prišel tak malo bolj visok, drugače pa mi pride vedno zelo nizek.
Men je ful dober. Jaz si ga razrežem in dam v skrinjo, spečem si ga pa sedaj kar na kili moke, ker ga prvi dan že pol pojemo.
Meni je tudi zato fajn, ker je tako hitro narejen.
Veliko uspeha pri pripravi pa dober tek pa upam, da bo tudi tebi tako dober kot meni.
:D :D :D
Uf, končno tudi en moj prispevek tule gor. Se mi kar smeji he he he :D :D |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 18 Dec 2012 18:36 Naslov sporočila: |
|
|
polončka kruh pečen, dosti boljši recept od mojega
ampak....saj veš...kruh je kruh...
smo se pa danes mastili z zelenjavnimi tortilijami in solato:
tortilije sem spekla sama, in sicer sem pirino moko pomešala z vodo
in posolila, da sem dobila gosto tekoče testo.
v ponvi spekla tortilije
posebej (mi je mož tačas ko sem jaz prišla domov iz službe) spražiš zelenjavo -
poljubno, mi smo imeli korenček, čebulo, por in papriko
ko je tortilija pečena jo napolniš z zelenjavo in zaviješ.
not pod zelenjavo lahko še prej - dokler pečeš tortilijo v ponvi
- naribaš sir
na koncu pa na zavito tortilijo daš rukolo.
zraven smo imeli skledo motovilca
skrivnost tega dobrega recepta.....zelenjavo je pražil mož.... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
valentina Gost
|
Objavljeno: 22 Dec 2012 14:32 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem pa danes naredila polnjene paradižnike.
Napolnila sem jih z mešanico avokada, korenčka, indijskih oreščkov, ovsenih kosmičev in bučkami. Priloga pa so bile še bučke v hladni omaki.
Poleg je bila še solata iz paradižnika, avokada, kumaric in paprike.
Za sladico pa krema iz borovnic in banan
Bilo je okusno in najedli smo se do sitega.
Predlagam, da kdaj poskusite. Pa še zdravo je in malo kalorično. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 23 Dec 2012 10:33 Naslov sporočila: |
|
|
valentina dodaj recept za bučkino omako prosim... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
valentina Gost
|
Objavljeno: 23 Dec 2012 15:12 Naslov sporočila: |
|
|
Presna omaka iz bučk:
- 3 jž pinjol
- 1 g čez noč namočenih indijskih oreščkov
- 1 ml kokosovega mleka
- 1 žlica kvasnega posipa
- 1 velika bučka
- 1 jž listov bazilike
- 1/2 stroka česna
- himalajska sol
- žlica olivnega olja
- nekaj kapljic limoninega soka
Vse sestavine, razen bučke, daš v mešalnik in mešaš, da dobiš gladko kremasto omako. Po okusu lahko dodaš malo več soli ali limoninega soka ali celo agavinega sirupa.
Bučko olupiš in narežeš na špagete. Vmešaš jih v kremasto omako in pustiš stati dobro uro, da se sestavine prepojijo.
Na krožnik daš zeleno solato za posteljico. Nanjo položiš nadevan paradižnik, okrog po krožniku razprostreš omako. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Malasissy
Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19 Prispevkov: 312
|
Objavljeno: 24 Dec 2012 14:50 Naslov sporočila: |
|
|
Valentina ali je kvasni posip enako kot kvasni kosmiči???? :D
Te namreč iščem ,pa jih nikjer ne morem dobiti!
Če slučajno ti veš,mi prosim izdaj skrivnost! :D :D Hvala v naprej! :D |
|
Nazaj na vrh |
|
|
valentina Gost
|
Objavljeno: 24 Dec 2012 17:31 Naslov sporočila: |
|
|
Malasissy kvasni posip ali kvasni kosmiči je isto.
Dobiš ga v trgovinah z zdravo prehrano, žal pa še nisem zasledila, da bi ga imeli veletrgovci na policah z zdravo prehrano.
V Ljubljani ga dobiš v BioMarketu in v Kalčku pa tudi preko nekaterih spletnih trgovin ga lahko naročiš. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gabi
Pridružen/-a: 29.11. 2011, 09:21 Prispevkov: 37
|
Objavljeno: 16 Jan 2013 11:32 Naslov sporočila: |
|
|
Bi rada enkrat probala skuhat nekaj azijskega.
Včeraj sem videla v Hoferju polno te hrane. Sprašujem tiste, ki to kuhajo kaj naj kupim?
Kje in kaj kupite?
Bi pa skuhala meso z zelenjavo z njihovo omako in riž.
Hvala že vnaprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gaga
Pridružen/-a: 22.02. 2012, 13:02 Prispevkov: 195 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 16 Jan 2013 17:23 Naslov sporočila: |
|
|
Gabi, jaz sem si kar nekaj stvari nabavila za azijsko kuhinjo. Sem lani začela z njo in bila tak navdušena, da so moji že malo z očmi zavijali, ko sem omenila, da bomo jedi tajsko
Nabavi si sojimo omalo, pa mogoče terijaki, ali pa ostrigovo, pa kokosovo mleko in pa razne začimbe, kot so: limonina tava, koriander, črna kumina, čili, curry, zeleni curry, čili omako sambala ....
Potrebuješ še tajski riž ali riževe rezance.....
Delala sem zrazne currye z piščančjim mesom in zelenjavo ali govedino z kokosovim mlekom in limonsko travo, ali samo zelenjavne omake..... :D
možnosti je ogromo s tem, da si jaz malo prikrojim recepte _________________
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Lea
Pridružen/-a: 20.11. 2012, 10:30 Prispevkov: 69
|
Objavljeno: 16 Jan 2013 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas smo ljubitelji azijske prehrane, ampak mami doma skuha iz svežih sestavih in začimb, ne pa v plastiki pakirano in že pripravljeno ( npr. te jedi, ki so že predpripravljene in samo pogreješ), ker so za naš okus popolnoma zanič.
Presladko, preželatinasto, prevlečljivo, tako nenaravno, polno ojačevalcev okusa, pa ne samo natrijevega glutaminata, ki je v azijskih jedeh še nekako najbolj sprejemljiv - morda tudi zato, ker smo dosti v državah, kjer je ta hrana pripravljena sproti, sveže in je čisto drugačna, kot npr. kitajska hrana pri nas v restavracijah in tale po trgovinah v stilu pogrej in pojej. V Sloveniji smo še daleč od pristne azijske hrane :D
So pa dobre začimbe, če jih dobiš: limonska trava, koriander, ingver, pa potem wok olje, arašidovo in sezamovo olje. Pa morda kakšni posušeni rezanci, da potem sam delaš začimbno omako s svežo zelenjavo ali svežim mesom. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mari
Pridružen/-a: 19.10. 2011, 16:40 Prispevkov: 383 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 23 Jan 2013 08:40 Naslov sporočila: |
|
|
včeraj sem nardila prvič chili con carne ... njaaaaami ... ful mi je ratal _________________ Logic has left the building. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Miastenija gravis Seznam forumov
-> Kulinarični kotiček Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Stran 9 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|