|
Miastenija gravis nevrološka avtoimuna bolezen živčno mišičnega stika
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 29 Feb 2012 08:49 Naslov sporočila: |
|
|
jaz sem pa dva dni že na zeljni juhi
še danes pol pa konec
ne bom je jedla cel teden, ker moj želodec ni preveč vesel,
bo pa telo malo prečiščeno |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mari
Pridružen/-a: 19.10. 2011, 16:40 Prispevkov: 383 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 29 Feb 2012 09:46 Naslov sporočila: |
|
|
medve pa spet na sardelah, ker sem brala, da so to daleč najbolj zdrave ribe in bi jih morali jesti vsaj 2x tedensko _________________ Logic has left the building. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
marta
Pridružen/-a: 23.10. 2011, 07:29 Prispevkov: 571
|
Objavljeno: 05 Mar 2012 10:46 Naslov sporočila: |
|
|
Midva danes kuham pasulj
in
čokoladni puding
bay |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Malasissy
Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19 Prispevkov: 312
|
Objavljeno: 26 Mar 2012 15:49 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem pa danes naredila ajdovo kašo z zelenjavno-mesno omako,tako kot rižoto,samo ,da sem riž zamenjala z ajdovo kašo+eno veliko skledo solate :D :D
Punce prosim vas ,pišite tule gor kaj ste skuhale,da dobim kako idejo,ker se mi jedilniki preveč ponavljajo,sem čisto brez idej,... :D |
|
Nazaj na vrh |
|
|
marta
Pridružen/-a: 23.10. 2011, 07:29 Prispevkov: 571
|
Objavljeno: 26 Mar 2012 16:15 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas danes :
krompirjev golaž ,kruh ,in
velika skleda regrata njami :D :D
Za večerjo:
velika skleda regrata s krompirjem ,kruh in
hrenavka :D
ZA JUTRI :
rižota,in kumarična solata
za večerjo:
polenta z mlekom kuham |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 18 Maj 2012 17:04 Naslov sporočila: |
|
|
Rižota z rukolo
250g riža
100g rukole
1 čebula
3 stroke česna
olje za praženje
60g parmezana
40g masla
3 žlice smetane
1l jušne osnove, sol, poper
čebulo in česen nasekljamo in posteklenimo na maščobi, dodamo riž in ga 2min prepražimo,
dodamo 2 zajemalki juhe in mešamo, ko se juha vkuha ponovimo in tako do konca po zajemalkah vkuhavamo v riž juho.
ko je riž kuhan dodaš parmezan, smetano in rukolo
ter takoj postrežeš.
jaz še nisem pripravljala, ko pa bo rukola zrasla, bo pa sigurno padlo,
rukolo bi si pa dal na koncu vsak posebej gor, ker jaz je nebi vmešala med riž, če
ga vse ne pojemo, bo verjetno pol rukola ko morska trava....
recept zgleda okusen, pa dober tek!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Malasissy
Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19 Prispevkov: 312
|
Objavljeno: 18 Maj 2012 19:01 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa rukolo uporabljam v namazu,....
Recept za 0 g lahkega in okusnega namaza, ki bo teknil tudi vegetarijancem
1 šopek rukole
50 g bučnic (oluščenih)
200 g kisle smetane (% mlečne maščobe)
sol
poper
limonin sok
Rukolo preberemo, operemo in osušimo. Peclje odstranimo, liste zmeljemo v mešalniku skupaj z bučnicami.
Smetano gladko umešamo ter jo začinimo s soljo, poprom in kancem limoninega soka.
Mešanico rukole in bučnic vmešamo v smetano in ponudimo.
Namaz se v dobro zaprtem kozarčku v hladilniku ohrani približno 5 dni. Če se na površini nabere tekočina, ga pred uporabo dobro premešamo.
Jaz uporabim pol kisle smetane in pol skute,....
Namaz je fantastičen na polnozrnatem ali rženem kruhu,.... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Malasissy
Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19 Prispevkov: 312
|
Objavljeno: 21 Sep 2012 18:57 Naslov sporočila: |
|
|
Recept za ajvar
3kg paradižnika(v receptu naj bi bil zelen,vendar je veliko bolj dober ajvar ,če je že malo zrel(roza barve)
2kg rdeče paprike(špic)
1kg čebule
0 ml belega olja
250ml kisa za vlaganje
1 velik kozarec senfa
2 žlici soli
dag sladkorja
Zelenjavo zmelješ,dodaj vse sestavine rezen senfa in kuhaj cca 45 minut do 1 ure.Jaz sem dala paradižnik na cedilo ,da je voda odtekla in sem kuhala cca min do 45 minut.Mi je všeč bolj gost ajvar!
Ko se masa ogladi dodaj kozarec senfa.In daj takoj v kozarce.
Če ima pa katera drug recept naj ga pa prosim napiše,bom pa drugo leto delala po drugem receptu.
Marta si morava ajvar skuhat kaj,da ga bova zraven čvepčičev jedle ha ha ha |
|
Nazaj na vrh |
|
|
marta
Pridružen/-a: 23.10. 2011, 07:29 Prispevkov: 571
|
Objavljeno: 22 Sep 2012 14:44 Naslov sporočila: |
|
|
MARMELADA IZ ZELENIH PARADIŽNIKOV
Potrebiješ:
2 kg zelenih paradižnikov
6 manjših jabolk
2 banani
sok 4 limon
1kg in1/5 želirnega sladkorja (po želji lahko več ali manj)
Postopek:
Paradižnike ,jabolka in banane zmeljemo v multipraktiku,stresemo v posodo v kateri bomo kuhali marmelado
dolijemo sok limon ,posujemo s sladkorjem in premešamo ,ter pustimo stati nekaj časa .
Ob mešanju kuhamo pol ure in pobiramo pene.
Skuhano marmelado napolnimo v kozarce in zapremo ,obrnemo kozarce za nekaj minut na glavo
zopet obrnemo nazaj pokrijemo in pustimo da se počasi ohladijo .
Marmelada je zelo dobra .
Pa DOBER TEK |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 27 Okt 2012 09:50 Naslov sporočila: |
|
|
danes pa gre v lonec moj mladi roza fižol, pred nekaj dnevi obran in oluščen
...nastala bo smetanova juha
zraven cel kuhan krompir
lotila se bom tudi naše slavne prekmurske gibanice...
pa gremo mesit in mešat!
Dober tek |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Malasissy
Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19 Prispevkov: 312
|
Objavljeno: 28 Okt 2012 14:02 Naslov sporočila: |
|
|
Krepka juha s čajoto
Količina: za 4 osebe, čas priprave: minut
2 čajoti
1 manjša čebula
1 strok česna (po želji)
2 žlici oljčnega olja
0 g ovsenih kosmičev(meni so boljši rženi)
1 9; l vode
1 žlička kumine
1 žlica jušne zelenjave(vegete)
poper
neprečiščena sol po potrebi
peteršilj
čili v prahu (po želji)
Čajoti olupimo in narežemo na koščke. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Oljčno olje razgrejemo, posteklenimo čebulo, dodamo ovsene kosmiče, pražimo toliko, da zadišijo, dodamo česen in čajoto narezano na koščke, rahlo opražimo in prilijemo vodo. Začinimo s kumino, jušno zelenjavo in poprom. Segrevamo do vrenja in kuhamo 20 minut. Juha je izredno okusna tudi, ko jo pogrejemo. Po želji proti koncu kuhe dodamo na kolobarčke narezane hrenovke ali nekaj kuhane leče. Če želimo izostriti okus, juhi dodamo še malo soli. Potresemo z nasekljanim peteršiljem in za
mehiški priokus še z malo čilija v prahu. Česen in čili v prahu po želji izpustimo. Juha je neverjetno polnega okusa in hranljiva. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 29 Okt 2012 09:12 Naslov sporočila: |
|
|
danes.....nimam pojma
naš otrok bi vsak dan jedel riž in omako .......
meni se bo zmešalo od te riže!
te pa odločitev padla
nekaj malega ostankov od včeraj...riž in omaka za otročeka....haha...
za nas pa tortilije polnjene z bučkami in paradižnikom... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 09 Nov 2012 15:41 Naslov sporočila: |
|
|
dolžna še recept za tisto slastno zadevico, ki ste jo videle na FB:
sestavine:
vlečeno testo (kupljeno, po možnosti narolano, ne prepognjeno, ker se le to rado trga), še boljše domače, če imate voljo in čas
haše iz poljubnega mesa in kuhan po vašem okusu
(naš najljubši - čebula, mleto mešano meso, malo česna, paradižnikova omaka)
bešamel
potek:
skupaj daš dve plasti testa, preliješ z malo bešamela, naložiš pripravljen haše
ponoviš, dve plasti testa, bešamel in haše (kot bi zlagal lazanjo)
vse skupaj zaviješ v rolado, povrh zaliješ z ostankom bešamela, jajca in malo kisle smetane,
spečeš kot štrudl, burek
namesto hašeja se lahko premažejo plasti z različni nadevi, kot so skuta, drugi siri, zelenjava.....dajte si duška z idejami in okusi,
v glavnem stvar je zelo slastna.
lahko pa zavito roladopred pečenjem narežete na nekaj cm debele kose in jih v pekač postaviš pokonci, da dobiš male pite.
na spletu najdete razne recepte - pituljice |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Malasissy
Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19 Prispevkov: 312
|
Objavljeno: 10 Nov 2012 18:11 Naslov sporočila: |
|
|
Mika najlepša hvala za recept :D :D :D
Imam pa eno vprašanje,ker namreč ne prenesem bešamela.a bi bilo kaj narobe ,če ga izpustim??? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 10 Nov 2012 21:35 Naslov sporočila: |
|
|
jaz mislim, da bo šlo
eksperimentiraj
pa dober tek |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Miastenija gravis Seznam forumov
-> Kulinarični kotiček Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Stran 8 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|