|
Miastenija gravis nevrološka avtoimuna bolezen živčno mišičnega stika
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Malasissy
Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19 Prispevkov: 312
|
Objavljeno: 13 Feb 2012 13:39 Naslov sporočila: |
|
|
RECEPT ZA KROFE
1kg gladke bele moke
4 dag kvasa
3 jajca
dag sladkorja
1 mala žlička soli
4 žlice ruma
1 vanilij sladkor
malo limonine lupine
dag margarine ali masla
3dl mleka+0,5dl za kvas
Pristavi kvasec. V skledo prejejemo moko,ji dodamo sol in vzhajani kvasec.
Malo pogrejemo mleko,mu dodamo jajca,margarino sladkor,vanilij sladkor,limonino lupino in rum.Z mešalnikom dobro vse premešamo in zlijemo na moko.Z mešalnikom z metlicami za gnetenje zmešamo vse skupaj v testo.Jaz sicer delam to z rokami,ker se mi testo navija okrog metlic in me to zelo jezi,
Pustimo da vzhaja,jaz enkrat potlačim in pustim,da še enkrat vzhaja.
Potem pa iz testa oblikujem kroglice v velikosti ene male pomaranče,jih vsako posebej dobro pregnetem in spločšim kot da bi delala pleskavice,da so pa vsi enako veliki pa jih še obrežem z modelčkom za krofe.
Preden jih dam pečt,jih še pribljižno eno uro vzhajam,oz.da narastejo za 2x.Ko so pečeni jih moram še obvezno napolnit z marelično marmelado! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Malasissy
Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19 Prispevkov: 312
|
Objavljeno: 13 Feb 2012 22:13 Naslov sporočila: |
|
|
Marta jaz delam krhke flancate ali štraube po tem receptu:
40 dkg moke
1/2 pecilnega praška
3 rumenjaki + 1 celo jajce
2 žlici šnopsa
pol kozarca belega vina
limonina lupina
10dkg masla
5 dkg mletega sladkorja, ščep soli
Po potrebi damo malo mleka
Z vseh sestavin umesimo testo. Testo na tanko razvaljamo in izrežemo pravokotnike. Vsak pravokotnik še podolžno dvakrat zarežemo in zapognemo vogal skozi luknjo. Ocvremo v vročem olju. Ocvrte potresemo s sladkorjem v prahu. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
valentina Gost
|
Objavljeno: 14 Feb 2012 12:16 Naslov sporočila: |
|
|
danes za kosilo bo pa presna kaša s sadjem. Zelo hranljivo in vitaminsko, dobro ureja prebavo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 14 Feb 2012 16:27 Naslov sporočila: |
|
|
uf valentina, tole pa mi tudi radi jemo, samo jo mamo zakuhano v mleko....je naša malo boljša...
jaz sem pa glih od poznega kosila,
sem delala narastek iz bučk in solato |
|
Nazaj na vrh |
|
|
klemen
Pridružen/-a: 12.12. 2011, 14:19 Prispevkov: 137
|
Objavljeno: 15 Feb 2012 13:41 Naslov sporočila: |
|
|
Dans bo pečena postrv s tržaško omako in krompirjeva solata. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
marta
Pridružen/-a: 23.10. 2011, 07:29 Prispevkov: 571
|
Objavljeno: 15 Feb 2012 15:18 Naslov sporočila: |
|
|
Najino kosilo:
sarmice in pire krompir
ter sladica :
sadna kupa
za večerjo :
kruhove šnite in
bela kava |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 18 Feb 2012 18:56 Naslov sporočila: |
|
|
andreja mi smo danes delali tvoje zeljne polpete....
res dobro, moji moški pravijo, da lahko kdaj ponovimo...
jutri pa bolj mesnato
pečenka, pražen krompir in solata |
|
Nazaj na vrh |
|
|
andreja
Pridružen/-a: 09.12. 2011, 09:52 Prispevkov: 106
|
Objavljeno: 22 Feb 2012 11:54 Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj nekaj postnega
BLITVINE POLPETE
- 0,5 kg blitve
- 1 jajce
- 20 dag naribanega manj mastnega sira
- žlička vegete
- muškatni orešček
- drobtine po potrebi
- moka za oblikovanje
Oprano blitvo kuhamo v slanem kropu 7 minut. Ohlajeno blitvo dobro ožmemo (najbolje kar z rokami) in narežemo. Dodamo ostale sestavine. Drobtine dodajamo počasi, da ne dobimo presuhe mase. Pustimo minut stati, da se drobtine napojijo. Nato z rokami oblikujemo poljubno velike polpete in jih "povaljamo" v moki. V ponvi segrejemo olje in polpete opečemo na obeh straneh, da dobijo lepo zapečeno barvo. Zraven se odlično poda pečen krompir in paradižnikova solata. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 26 Feb 2012 10:55 Naslov sporočila: |
|
|
goveja juhica z grisovimi cmoki (pirin gris)
kuhana govedina v omaki iz stročjega fižola
riž za našega malega navihanca |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dada
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 07:05 Prispevkov: 742 Kraj: Lavrica
|
Objavljeno: 26 Feb 2012 11:07 Naslov sporočila: |
|
|
Mi imamo pa danes ocvrt sir s tatarsko omako in zeleno solato. _________________ ****************************************
https://www.facebook.com/actio.si |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mari
Pridružen/-a: 19.10. 2011, 16:40 Prispevkov: 383 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 26 Feb 2012 17:02 Naslov sporočila: |
|
|
midve sva si pa nardili pečene sardele (sem brala, da so od vseh rib najbolj zdrave in bi jih naj jedli celo 2x tedensko) pa pečen krompirček in mešano solato _________________ Logic has left the building. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gaga
Pridružen/-a: 22.02. 2012, 13:02 Prispevkov: 195 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 26 Feb 2012 21:04 Naslov sporočila: |
|
|
No, pa še moj prvi prispevek, naše današnje kosilo:pečenka (sv. ribica)
pečen krompir z porom ( začinjen z ingverjem, sol, poper, česen in prelit s smetano, ter malo oljčnega olja, zapečen v pečici) , če že pečenka ni bila zdrava (je pa bila zelo dobra), ingver pa je ne?, zdraven pa velika skleda solate in zelo zdrav hren z jabolki. _________________
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
marta
Pridružen/-a: 23.10. 2011, 07:29 Prispevkov: 571
|
Objavljeno: 27 Feb 2012 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
Danes imava za kosilo
piščančji zrezki v grahovi omaki
domači široki rezanci
zelnata solata s fižolom njam njam njam njam |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gaga
Pridružen/-a: 22.02. 2012, 13:02 Prispevkov: 195 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 29 Feb 2012 07:34 Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj me zadnje čase vleče, vzhodna kuhinja, naše včerajšnje kosilo:Tajska kokosova omaka z čilijem in limonsko travo ter piščančjim mesom in seveda zelenjavo, zraven pa basmati riž. Meni je bilo dobro tak, da bi krožnik polizala, hehe.
Meso ter čebulo prepražila na kokosovi maščobi, dodala vse začimbe (čili pasto, sojino omalo, tajska ribja omaka, koriander, črna kumina, česen, kajenski poper, poper, sol, limonska trava) ter zalila z kokosovim mlekom.
Vse je tak hitro gotovo, kosilo v pol ure! _________________
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
dada
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 07:05 Prispevkov: 742 Kraj: Lavrica
|
Objavljeno: 29 Feb 2012 08:42 Naslov sporočila: |
|
|
Mi bomo pa danes imeli pašta fižol. Tako nekaj na žlico. _________________ ****************************************
https://www.facebook.com/actio.si |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Miastenija gravis Seznam forumov
-> Kulinarični kotiček Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Stran 7 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|