|
Miastenija gravis nevrološka avtoimuna bolezen živčno mišičnega stika
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andreja
Pridružen/-a: 09.12. 2011, 09:52 Prispevkov: 106
|
Objavljeno: 09 Feb 2012 13:08 Naslov sporočila: |
|
|
Danes bom pa kuhala zeljni medalijon z gorgonzolno omako.
Njami, to imam pa ful rada. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mari
Pridružen/-a: 19.10. 2011, 16:40 Prispevkov: 383 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 09 Feb 2012 13:12 Naslov sporočila: |
|
|
andreja je napisal/a: | Danes bom pa kuhala zeljni medalijon z gorgonzolno omako.
Njami, to imam pa ful rada. |
recept, plis? _________________ Logic has left the building. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
valentina Gost
|
Objavljeno: 09 Feb 2012 13:28 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas bo pa ohrovtov pire- |
|
Nazaj na vrh |
|
|
andreja
Pridružen/-a: 09.12. 2011, 09:52 Prispevkov: 106
|
Objavljeno: 10 Feb 2012 10:15 Naslov sporočila: |
|
|
Mari z veseljem. Je zlo dobro.
- 0 g svežega zelja
- olivno olje 0,1 dl
- 1 jajce
- g ementaler sira
- 1/2 jedilne žlice medu
- 1/2 čajne žličke ingverja
- g polnozrnate moke
- sol
- 1/2 jedilne žlice masla
- 1/2 jedilne žlice bele moke
- 1 dl mleka
- 50 g sira gorgonzola
Zelje narežemo na rezance dolžine 3 cm in ga skuhamo v slani vodi z dodatkom olivnega olja (pred kuho zelje prelijemo z olivnim oljem).
Kuhano zelje ohladimo, dobro odcedimo, dodamo jajce, nariban sir, med, mleti ingver, moko in sol.
Vse dobro premešamo, gostoto uravnavamo z moko in oblikujemo medaljončke.
Medaljone zlato rumeno spečemo na vroči maščobi.
Gorgonzolna omaka: V posodi stopimo maslo in dodamo moko. Ko zadiši, zalijemo z vrelim mlekom in med nenehnim mešanjem kuhamo 5 minut. Dodamo gorgonzolo in mešamo, dokler se gorgonzola popolnoma ne stopi. Dosolimo po potrebi.
Je pa to približno za 2 osebe.
Danes bom delala pa palačinke z jurčki po bolonsko. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mari
Pridružen/-a: 19.10. 2011, 16:40 Prispevkov: 383 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 10 Feb 2012 10:19 Naslov sporočila: |
|
|
andeja, hvala, verjetno bom kar jutri probala medaljone njam njam
ker sem danes popoldne dežurna, bova midve meli kar krompirjev golaž danes kuham _________________ Logic has left the building. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
klemen
Pridružen/-a: 12.12. 2011, 14:19 Prispevkov: 137
|
Objavljeno: 10 Feb 2012 11:44 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa tortiljo s čičerko in blitvo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 11 Feb 2012 08:45 Naslov sporočila: |
|
|
špageti s paradižnikom, feta sirom in črnimi olivami
in seveda zraven skleda solate
za jutri zbiramo še ideje...hitro na plano z njimi.... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Malasissy
Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19 Prispevkov: 312
|
Objavljeno: 11 Feb 2012 09:34 Naslov sporočila: |
|
|
Mi bomo pa danes na dieti :D :D ,moj je cel dan do 22h v službi in bo jedel zunaj,jaz bom pa dan izkoristila in si sčistila telo z veliko vode,sadja in zelenjave,...pričakujem rahel glavobol,ki se vedno zgodi v takih dneh,vendar je vredno vztrajati,ker je počutje potem izvrstno,....
Jutri bom pa še jaz na izi,mogoče kako zelenjavno juho,pa solato,...
moj dragi bo pa dobil mesno-zelenjavno tortilijo z pikantno omako,...
Andreja moram ti povedati,da so tvoje testenine s tuno zelo dobre,sem jih naredila z pirinimi rezanci,...
Hvala za recept! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
marta
Pridružen/-a: 23.10. 2011, 07:29 Prispevkov: 571
|
Objavljeno: 11 Feb 2012 13:36 Naslov sporočila: |
|
|
Midva pa danes
krompirjeve žgance inkisle repa
njami |
|
Nazaj na vrh |
|
|
valentina Gost
|
Objavljeno: 11 Feb 2012 17:26 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa sem danes jedla zelenjavno juho.
- 200g rdečih paprik = 3 velike
- 100g kumar =3 srednje velike
- 100g paradižnika =3 srednje velike
- 1 majhna zelena = 200g
- 50g cvetače =par cvetk (po občutku)
- 50g brokolija =par cvetk
- 50g aladina=par cvetk
-70g korenja =2 manjša
- 20g peteršilja= 2 manjša
-20g alg wakame (obvezni del juhe)
- 5Jž hladno stisnjenega sončničnega olja, 1/2 čž soli
Alge wakame s škarjami narežemo in zalijemo z decilitrom tople vode, da se razmočijo. Lotimo se jušne osnove in iz kumar, paprik in zelene stisnemo sok. Priporočeni sokovniki so Omega, Green star ali Champion. Paradižnik na drobno narežemo in pretlačimo kot krompir , ne miksamo ga z blenderji ali kako drugače - pretlačimo ga ročno, da priteče bister paradižnikov sok. Pritisk deluje podobno kot temperatura, pocedi se bister sok, noži pa le razrežejo, ker pa paradižnik vsebuje pektin, kaša rahlo gelira, to pa ne da prvovrstnega okusa. Cvetačo, brokoli, aladin, korenje in peteršilj naribamo na ribenški ribežen, 1 korenček in manjši košček zelene pa naribamo na drobno, da juho zgostimo. Vse skupaj vmešamo v jušno osnovo in začinimo.
Čaka vas presenečenje. Dober tek! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 12 Feb 2012 09:37 Naslov sporočila: |
|
|
danes bomo
juhica
goveji zrezki v gobovi omaki
riž
solata |
|
Nazaj na vrh |
|
|
valentina Gost
|
Objavljeno: 12 Feb 2012 15:00 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa sem danes imela za kosilo divjo solato. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
andreja
Pridružen/-a: 09.12. 2011, 09:52 Prispevkov: 106
|
Objavljeno: 12 Feb 2012 18:46 Naslov sporočila: |
|
|
Ženske tole pa morte probat:
Sestavine:
4 veliki krompirji
šampinjonov
1 manjša čebula
0 g slanine
3 stroki česna
2 žlički ščepca timijana ali 8; suhega
svež mleti poper
vegeta
0 ml belega vina
Bešamel:
0 g cheddar sira
3 žlice neslanega masla
poper in sol
500 ml mleka
3 žlice moke
Priprava:
Slanino nasekljajte na manjše kose in popražite v posodi, da potemni in zadiši – pražite brez dodane mašobe! V popraženo slanino dodajte sesekljano čebulo, šampinjone in česen ter pražite na srednji temperaturi med nenehnim mešanjem. Po potrebi zalijte z nekaj belega vina.
Je tako njami njami.
Valentina ti pa zamiž. :D |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 12 Feb 2012 19:00 Naslov sporočila: |
|
|
andreja pobegnil ti je krompir
skuhanega dodaš, pražiš?
ali ga z dodatki zapečeš? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
klemen
Pridružen/-a: 12.12. 2011, 14:19 Prispevkov: 137
|
Objavljeno: 13 Feb 2012 08:46 Naslov sporočila: |
|
|
Bom kar jaz prlimau, ker mi je Andreja ta recept poslala na mail. Pa ji ni pobegnu sam krompir. :D
Krompir z gobami zapečen v bešamel omaki
4 veliki krompirji
šampinjonov
1 manjša čebula
0 g slanine
3 stroki česna
2 žlički ščepca timijana ali 8; suhega
svež mleti poper
vegeta
0 ml belega vina
Bešamel:
0 g cheddar sira
3 žlice neslanega masla
poper in sol
500 ml mleka
3 žlice moke
Priprava:
Slanino nasekljajte na manjše kose in popražite v posodi, da potemni in zadiši – pražite brez dodane mašobe! V popraženo slanino dodajte sesekljano čebulo, šampinjone in česen ter pražite na srednji temperaturi med nenehnim mešanjem. Po potrebi zalijte z nekaj belega vina.
Na koncu dodajte vse belo vino in mešajte dokler vino skoraj povsem ne izhlapi, dodajte svež timijan, poper, vegeto in vse skupaj premešajte. V drugo posodo denite maslo in ga segrejte, dodajte 3 žlice moke ter na nizkem ognju popražite, da porumeni. Vmešajte vanj nariban sir, premešajte in dodajte poper in sol nato v bešamel denite zmes z gobami in slanino.
V to zmes dodajte še olupljen in narezan krompir na kolutke ter previdno vmešajte. Vse skupaj denite v pekač ter porinite v pečico pri 200 stopinjah za 40 – 50 minut. Ko zlato porumeni je jed gotova. Krompir lahko postrežete z mesom ali ponudite kot samostojno jed poleg solate.
Jaz bom dans pa tole:
Ajdovi krapi s skuto
Testo:
- 40 dag ajdove moke
- 6 dl slanega kropa
- malo pšenične moke
Nadev:
- 75 dag skute
- 2 jajci
- 2,5 dl kisle smetane
- 3 pesti drobtin
- 3 pesti kuhane prosene kaše
- maslo z drobtinami
Priprava:
Ajdovo moko popari in premešaj. Ko se testo ohladi, ga daj na desko, dobro potresite s pšenično moko. Ugneti v voljno testo. Skuto pretlači, jo zmešaj s kislo smetano, rumenjakom, drobtinami, kuhano kašo in malo soli. Beljaka stepi v sneg in ju narahlo umešaj v nadev.
Spočito testo razvaljaj na 0,5 cm debelo in ga nareži na kvadrate × cm. Na eno polovico z žličko položit nadev in prepognite testo ter ga z vilico na robovih stisni. Dobil boš žepke - krapke. Krape stresi v slano, vrelo vodo in kuhajte minut (priplavajo na površino). Kuhane krape poberi iz vode, jih postavi na servirno posodo in zabeli z maslom v katerem si popražil drobtine. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Miastenija gravis Seznam forumov
-> Kulinarični kotiček Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Stran 6 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|