Miastenija gravis Seznam forumov Miastenija gravis
nevrološka avtoimuna bolezen živčno mišičnega stika
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kaj bo pa danes za kosilo?
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Miastenija gravis Seznam forumov -> Kulinarični kotiček
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mari



Pridružen/-a: 19.10. 2011, 16:40
Prispevkov: 383
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 27 Okt 2011 09:49    Naslov sporočila: Kaj bo pa danes za kosilo? Odgovori s citatom

punce, ideje prosim


_________________
Logic has left the building.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
marta



Pridružen/-a: 23.10. 2011, 07:29
Prispevkov: 571

PrispevekObjavljeno: 27 Okt 2011 12:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pri nas je bila ,včeraj piščančja rižota in
pesa v solati.

danes pa sva imela sarmice in pire krompir
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mari



Pridružen/-a: 19.10. 2011, 16:40
Prispevkov: 383
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 27 Okt 2011 17:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

midve sva tudi meli sarmice pa pire kuham

sem jih zadnjič nardila več, za v zmrzovalnik, ker je pol ful hitro med tednom kosilo, pa še dobro je Razz
_________________
Logic has left the building.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
dada



Pridružen/-a: 14.10. 2011, 07:05
Prispevkov: 742
Kraj: Lavrica

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2011 06:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi smo pa včeraj imeli skutine štruklje z drobtinicami. Smile

Danes bom kuhala matevža, kislo zelje in hrenovko. Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Malasissy



Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19
Prispevkov: 312

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2011 13:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljene tudi na naši kulinariki,... :D

Mari vprašaj hčerko,če bi mogoče kake piškotke pekla,...
Jaz imam veliko takih receptov,da jih potem kar z z žlico na pekač nadevaš,...ni nič valanja ,pa še vso testo se lahko z električnim mešalnikom zmeša,...hitro,enostavno in dobro,.... :D


Jaz bom pa danes lososa z zelišči in kuhan krompir in zeleno solato naredila :D

Včeraj sem pa Marto posnemala in naredila piščančjo rižoto z veliko zelenjave in rdečo peso v solati,.... :D
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Malasissy



Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19
Prispevkov: 312

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2011 13:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No eden to je eden takih na žlico,tile keksi so fenomenalni,pa ni veliko dela z njimi(kopirano iz starega foruma :D )


BANANINO-ČOKOLADNI MEHKI KEKSI

Sestavine:
100g masla ali margarine
150g sladkorja
1 srednje velika banana(zmečkana)
1 jajce
320 g moke(pol bele,pol polnozrnate)
pol pecilnega praška
ščepec soli
100g sesekljane temne čokolade
160g mletih orehov

Za okras:
100g čokolade razstopimo nad soparo in prilijemo 60 ml sladke smetane,mešamo,da dobimo tako kampaktno čokoladno snov,ki ne izteče iz piškotov(malo ohladite)
malo mletih orehov cca 50g


Stepemo maslo in oba sladkorja.Dodamo jajce in banano.Primešamo moko s pecilnim,soljo,čokolado in z orehi.Potem pa z žlico na pekač obložen s peki papirjem nadevamo kupčke testa.Pečemo super-zaspana sem minut pri smejem se na vsa usta0 stopinjah.Pečeni keksi so še vedno mehki,zato jih ne zapecite preveč!!!!! Ko se bodo ohladili,se bodo strdili,drugače so pa to bolj mehki keksi.
Ko so keksi pečeni in ohlajeni na vsakega dajte z čajno žličko kupček čokolade in ga potresite s ščepcem mletih orehov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dada



Pridružen/-a: 14.10. 2011, 07:05
Prispevkov: 742
Kraj: Lavrica

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2011 13:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A to na koncu, tisti kupček čokolade, verjetno misliš stopljene čokolade? Ali kako drugače?

Se mi zdi ta recept super in ga bom poskusila, ker pri nas obožujemo vse kar je bananino. Smile

Hvala. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Malasissy



Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19
Prispevkov: 312

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2011 13:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa še esen iz starega foruma :D


Mari vidve imata veliko kokosa,mogoče bi kaj takega,.... :D
Jaz tudi to testo z žlico nadevam na pekač obložen z peki papirjem,ker se mi ne da kroglic delat Embarassed Je veliko hitreje,ampak,če bosta z žlico delale kupčke,dodajta malo tekočine (cca pol deci mleka,da ne bo tako trdo testo :D )


KOKOSOVE KROGLICE

200g sladkorja
1 vanilij sladkor
ščepec soli
250g margarine
250g moke(gladke)
250g kokosove moke

V posodo stresemo oba sladkorja,margarino,jajci,ščepec soli in stepamo toliko časa,da dobimo gladko zmes.Nato dodamo moko in kokosovo moko.
Iz testa oblikujemo kroglice,ki jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem.Pečemo bravo minut /200 stopinjah.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Malasissy



Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19
Prispevkov: 312

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2011 13:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DIŠEČI PIŠKOTI

Sestavine:

100g rozin
4 žlice sveže iztisnjenega pomarančnega soka
250g moke(bele navadne)
1/2 pecilnega praška
1 žličko pimeta
1žličko cimeta
1 žličko ingverja(suhega)
1/2 žličke muškatnega oreščka
2 žlici kakava
100g naribane čokolade
naribana lupina 1 pomaranče in 1 limone
bravo0 g masla ali margarine
100g sladkorja v prahu
1 vanilij sladkor
ščepec soli
2 jajci

Za glazuro:
100g jedilne čokolade
100g masla ali margarine

Rozine operemo in pomešamo s pomarančnim sokom.Moko zmešamo z začimbami,pecilnim,kakavom,naribano čokolado ter z pomarančno in limonino lupino.V drugi posodi pa penasto zmešamo maslo,sladkor,vanilij sladkor in sol.Dodamo jajci,rozine s pomarančnim sokom in na koncu moko z začimbami,...Vse lahko naredite z električnim mešalnikom,ker je testo kar mehko.
Iz testa s pomočjo dveh žličk oblikujemo kroglice(jaz ne komliciram tako,ampak naredim z žličko kar kupčke ),ki jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem.Pečemo pri temperaturi 200 stopinj od bravo-20 minut.
Ohlajene pomočimo do polovice v čokoladno glazuro.

Zelo dobri,vendar imajo kar močen okus zaradi vseh začimb!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Malasissy



Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19
Prispevkov: 312

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2011 14:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja Dada,stopimo nad soparo,malo ohladimo,da ne steče dol in damo en ščep mletih orehov vrh!

Ti bom na mail poslala slikico,tule gor je žal ne zmam prilepiti Embarassed

P.s.Help,kako se slike dajejo tule gor??????
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mika



Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09
Prispevkov: 592
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: 30 Okt 2011 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

današnje nedeljsko kosilo pri nas;

moj prispevek:
česnova juha s praženimi kruhovimi kockicami

za glavno jed se je danes javil možek:
goveji zrezki v pisani zelenjavni omaki
(paprika, korenček, čebula, por, gobice, brokuli, cvetača, sveža zelišča)
priloga riž
solata

za popoldansko sladico bomo pa danes cmarili skutine miške
in seveda kavica

dober tek
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mika



Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09
Prispevkov: 592
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: 31 Okt 2011 10:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

naša tradicija ob 1.nov.

Bujta repa
Pečenka, krvavice
pražen krompir

kuhamo za dva dni, tako jutri ni treba....

jutri dodamo samo kvašeno orehovo potico galuške, ki se ne reže ampak trga,
recept s slikico najdete na:
http://www.kulinarika.net/recepti/10907/sladice/galuska/
odlično!!!

dober tek
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mari



Pridružen/-a: 19.10. 2011, 16:40
Prispevkov: 383
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 02 Nov 2011 12:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malasissy, hvalaaaaa, super, bom shranila za predbožični čas božični

res pa bodo najbolj prav prišli vsi recepti s čim manj truda elektronski pozdrav
_________________
Logic has left the building.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
miastenija
Gost





PrispevekObjavljeno: 03 Nov 2011 12:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno bi jaz za lepljenje slik morala nastaviti forum.

Bom malo prebrskala, če se da kaj uredit. Ker pa je to brezplačno gostovanje ne imejte preveč upanja.

Ob priliki, verjetno čez vikend bom poskusila kaj pričarati, če se bo dalo.
Nazaj na vrh
Mari



Pridružen/-a: 19.10. 2011, 16:40
Prispevkov: 383
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 07 Nov 2011 19:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kolk se spomnim (ker sem imela tudi sama nekaj let forum na mojforum), je nekje v admin nastavitvah, da moraš dovoliti lepljenje slikic prosim veselje
_________________
Logic has left the building.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Miastenija gravis Seznam forumov -> Kulinarični kotiček
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 1 od 10

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.