|
Miastenija gravis nevrološka avtoimuna bolezen živčno mišičnega stika
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mari
Pridružen/-a: 19.10. 2011, 16:40 Prispevkov: 383 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 23 Feb 2013 13:26 Naslov sporočila: Tortilje |
|
|
jih kdo dela sam?
sem se držala enga recepta na okusno.je, pa je bla masa skoraj tekoča in pol, ko sem jo uspela z moko nardit kr ok, se ni dalo fajn razvaljati _________________ Logic has left the building. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
marta
Pridružen/-a: 23.10. 2011, 07:29 Prispevkov: 571
|
Objavljeno: 23 Feb 2013 16:29 Naslov sporočila: |
|
|
jih ne delam sama,kar kupim ,ampak se mi zdi ,da je en recept za tortilje
tak ,da jih pečeš kot palačinke ,mogoče si imela takšen recept.
lepo bodita |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dada
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 07:05 Prispevkov: 742 Kraj: Lavrica
|
Objavljeno: 23 Feb 2013 16:38 Naslov sporočila: |
|
|
Ker smo pa že pri tortiljah, pa prosim za kakšen dober nadev?
Hvala punce _________________ ****************************************
https://www.facebook.com/actio.si |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mika
Pridružen/-a: 14.10. 2011, 09:09 Prispevkov: 592 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: 24 Feb 2013 11:20 Naslov sporočila: |
|
|
dada dobro če je tekoče testo,
kot piše marta, pešeč kot palačinke...
jaz spražim zelenjavo.....malo poglej na FB mam slikico.... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Mari
Pridružen/-a: 19.10. 2011, 16:40 Prispevkov: 383 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 24 Feb 2013 13:31 Naslov sporočila: |
|
|
samo pri tistem receptu je pisalo, da z roko oblikuješ kroglice in jih potem razvaljaš v palačinke
drugače pa midve dajeva notri vse mogoče ... včeraj sem jih pa prvič naložila kar v konvekcijsko kot kanelone, po vrhu namazala različne omake (kupljene - sirovo, guakamoli, paradižnikovo ipd ) pa je blo super
nadev je bil pa tokrat iz piščančjih prsi, fižola, jogurta, pa paprike, čebule, koruze (vse razen jogurta pečeno, itak) pa sira in začimb, seveda _________________ Logic has left the building. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Malasissy
Pridružen/-a: 24.10. 2011, 20:19 Prispevkov: 312
|
Objavljeno: 26 Feb 2013 12:20 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pečem tortilije sama in testo moraš razvaljati in peči v ponvi brez maščobe in ne vliti,ker so to potem palačinke in ne totilije.
Testo je zelo podobno kot za štrudelj,....
Recept:
1 skodelica bele gladke moke(jaz vzamem majhno skodelico za črno kavo)
3 žlice olja ali margarine
1 žlička soli
1/2 skodelice tople vode
V moko zamešaj sol,s prsti vmešaj margarino ali olje,tako ,da moko oblikuješ v majhne grudice.Postopoma dodaj vodo in intenzivno mesi minut,da dobiš res voljno in mehko testo,ki naj ti počiva minut.
Nato razdeli na delov(majhne kroglice),ki jih z valjerjem zelo na tanko na pomokani površini razvaljaj zelo na tanko in peci na nenamaščeni ponvi za palačinke.Na vsaki strani po 1 minuto.Ko se ti bo dobila tortilija veliko mehurčkov je pečena in jo obrni,da se ti ne zažge.edina tegoba pri tem je ,da se kar fejst kadi,ko jih pečeš.....
nadevi so pa lahko različni,jaz jih filam z mletim mesom in rdečim fižolom in eno pikantno paradižnikovo mezgo,ali pa samo z zelenjavo,najraje imam pa piščančje z papriko in čebulo in zalite z pikantno omako ,ki jo tudi sama pripravim,...
pri nas so tortilije sigurno na dni na jedilniku,ker ni veliko dela in ker počakajo,... Napečem si jih pa v naprej in jih dam zamrznit,...ker so mi splesnile,če so bile zaprte v škatli,ker pač ni nobenega konzervansa v njih.
Veliko uspehov v kuhinji vam želim :D |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|